Skip to content

Laadpalen installeren bij je bedrijf

Je wil meegroeien met de realiteit van toenemende elektrische voertuigen. Je wil een aantal laadpunten voorzien bij je firma zodat jij en je medewerkers tijdens de werkuren de e-wagen en e-bikes handig kunnen opladen.

Hoe beslis je nu welk type laadpalen je installeert?

Wat is voor jouw specifieke bedrijfssituatie en bedrijfsvoertuigen de beste keuze? Kan je huidige elektrische installatie de nood aan extra stroom aan? Hoe vraag je zo doordacht en volledig mogelijk een offerte aan bij installateurs om makkelijk te kunnen vergelijken? Welke  aanpassingen zijn er nodig aan de technische installatie?

Op al deze vragen geven wij een objectief antwoord, op basis van feiten en berekeningen. We bezorgen je een totaalplaatje dat jou in staat stelt om specifieke offertes voor laadpalen aan te vragen. Offertes die je daadwerkelijk met elkaar kan vergelijken.

Laadpalen verplicht of niet?

Nieuwe (of zwaar gerenoveerde) winkels en bedrijven met meer dan 10 parkeerplaatsen moeten minstens 2 laadpunten hebben. Daarnaast moet je de nodige infrastructuur (wachtbuizen of kabelgoten) voorzien om minstens 25 procent van de parkeerplaatsen met een laadpunt uit te kunnen rusten.

Vanaf 1 januari 2025 moet elk niet-residentieel gebouw met meer dan twintig parkeerplaatsen minstens twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen hebben.

Back To Top