Skip to content

Terug naar nieuws

Een boot die ik niet mocht missen
Bij mijn sollicitatie werd ik al snel meegezogen in het verhaal van Jozef en had ik het gevoel hierbij te MOETEN zijn. Het leek een boot die ik niet mocht missen, een kans, voor zowel mijn professionele carrière, alsook mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn steentje zou ik kunnen bijdragen aan een zeer actueel thema: het behoud van de aarde voor onze kinderen. Want net daarom heeft Jozef, als vader zijnde van 2 kinderen, Bureau 9000 opgestart. Maandag 23 oktober 2017, omstreeks half 9 ’s ochtends zette ik uiteindelijk mijn eerste stapjes als Bureau 9000-werknemer.

“Warmte, enthousiasme, ambitie, een echte visie … dat zijn de kernwoorden die mijn gevoel bij mijn nieuwe werkgever, of gewoon bij Jozef Mees, de zaakvoerder en de geest achter Bureau 9000, het best omschreven.”

Duurzaamheid
Dat Bureau 9000 duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, was meteen al zonneklaar: elektriciteit wordt hier voorzien door zonnepanelen, de centrale verwarming via een warmtepomp, warmwatervoorziening d.m.v. een zonneboiler en alles wordt hier tot in de puntjes gesorteerd. Het is me overduidelijk dat dit meer is dan louter een broodwinning, het is een levensstijl en een missie. Daarnaast wordt ook alles in het werk gesteld om mijn werk te kunnen combineren met mijn leven als alleenstaande mama. Want, aldus Jozef: ‘Kinderen zijn onze toekomst en zij gaan voor op alles.’

“Het is mij overduidelijk dat dit meer is dan louter een broodwinning, het is een levensstijl en een missie.”

Mijn inwerkingstraject 
Tijdens mijn eerste week als management assistant werd ik meteen mee op sleeptouw genomen door Jozef en ik vergezelde hem naar klanten om daar alles over risicoanalyses van elektrische installaties te horen. Ook daar kwam het zorgzame weer aan bod: wat met de veiligheid van al de werknemers in openbare besturen of de industrie? Het wettelijk kader werd vertaald naar mensentaal, begrippen waar ik voordien nog nooit had van gehoord, werden een evidentie.
Door dit rechtstreeks contact met de mensen waarvoor wij werken, werd het abstracte voor mij volledig weg genomen en kon ik mij beter inbeelden wat mijn werkgever nu precies van mij verwachtte, of nog beter: wat onze klanten van Bureau 9000 konden verwachten.
Eveneens kreeg ik alle vertrouwen om mee te mogen gaan naar een stakeholdersvergadering waar ook minister Bart Tommelein aanwezig was. Daar werd ik ondergedompeld in een bad van klimaatdoelstellingen, het traject er naar toe en de bijkomende hindernissen. Wat een fijne, boeiende manier om bij een bedrijf te worden ingewerkt! Het is erg verwelkomend om te ervaren dat er werkelijk wordt geïnvesteerd in mijn inwerkingstraject als nieuwe werknemer en dat mijn talenten worden omhelsd en zelfs gestimuleerd.

Mijn baas noemt mij collega
Vandaag zijn we maandag 13 november 2017, deze ochtend wandelde ik als eerste Bureau 9000 binnen en kort nadien had ik een telefonisch overleg met mijn baas die mij ‘collega’ noemt. Bij het neerleggen van de telefoon wist ik wat mij te doen stond en het leek heel even alsof ik hier al veel langer werk. Het gaat nochtans hard bij Bureau 9000, het is druk en er komt een heleboel kennis op mij af. Geen illusies: mijn inwerktraject is niet voorbij, ik heb nog lang niet alles onder controle maar ik heb wel het gevoel hier te horen en nu al een meerwaarde te zijn.
Maar belangrijker: ik ben oprecht dankbaar hier geapprecieerd te worden, te mogen groeien en te mogen zijn.

Back To Top