Skip to content

REFRESH BA5-opleiding vakbekwaam persoon – veilig werken met elektriciteit

Een BA5-certificaat is 5 jaar geldig. Het is dus belangrijk om minstens om de vijf jaar je kennis rond risico’s en veiligheid bij het werken met elektriciteit op te frissen.

Deze REFRESH BA5 opleiding vakbekwaam persoon richt zich tot werknemers die ooit bij Bureau 9000 een opleiding BA5 volgden. ⚡Nog niet bij ons gevolgd? Volg dan eerst de opleiding BA5.

De deelnemers aan deze opleiding zijn werknemers met elektrische voorkennis die zelf werken uitvoeren aan elektrische installaties of dergelijke werken moeten superviseren.

Denk maar aan elektriciens, technisch onderhoudspersoneel, technische managers, enz.

De deelnemers frissen in de refresh BA5-opleiding op hoe ze gevaren herkennen, inschatten en gepast handelen. We behandelen daarnaast stevige onderwerpen zoals netsystemen, kabelberekeningen, wettelijke verplichtingen als gebruiker of uitbater van een installatie, het opstellen van een risicoanalyse, enz.

Bijna dagelijks gebeuren er grote of kleine arbeidsongevallen met elektriciteit. De wetgeving verplicht dan ook deze specifieke opleiding voor wie met elektrische installaties werkt. Het BA5-certificaat is 5 jaar geldig en deze refresh-opleiding is ideaal om het ervaren BA5-personeel opnieuw hun certificaat te laten behalen.

REFRESH BA5-opleiding vakbekwaam persoon: theorie, bewustzijn en praktijkvoorbeelden

De docenten van Bureau 9000 zijn technische experten (engineers) met uitgebreide praktijkervaring in de industrie. We stemmen de opleiding af op de cursisten en hun werkomgeving. Deelnemers aan deze opleiding volgen ooit al onze BA5-opleiding, dit is een opleiding specifiek ter heropfrissing van die kennis. De deelnemers kunnen rekenen op een grondige REFRESH BA5-opleiding boordevol praktijkvoorbeelden die ze zich levendig kunnen voorstellen. Zo zijn ze weer helemaal mee met alle risico’s en gevaren die schuilen in het werken met elektriciteit.

Wist je dat we sinds 2015 veiligheidsopleidingen elektriciteit aanbieden? En dat nog geen enkele cursist van Bureau 9000 sindsdien betrokken was in een ongeval met elektriciteit? Dat komt nét omdat onze opleidingen niet alleen theoretische info bevatten, maar dat ze vooral ook het bewustzijn en inzicht verhogen over het levensbelang van veiligheid rond elektriciteit.

Wat kan je na deze Refresh BA5-opleiding?

Na deze refresh opleiding mag je als BA5 vakbekwaam persoon opnieuw:

 • alle handeling uitvoeren in een elektriciteitskast voor én na de beschermplaat (carta).
 • alle fysieke werken uitvoeren aan een elektrische installatie – zowel spanningsloos als onder spanning indien een noodgeval dit vereist.
 • een hoogspanningscabine of hoogspanningsinstallatie betreden mits het opvolgen van de nodige veiligheidsmaatregelen.

Belangrijk!

Na het opnieuw volgen van deze opleiding van Bureau 9000 ontvang je een opleidingsattest BA5 Vakbekwaam persoon dat 5 jaar geldig is. Opgelet! Pas nadat jouw werkgever (op basis van je behaalde opleidingsattest) aan jou een bevoegdheidsverklaring heeft afgeleverd, mag je pas echt aan de slag als BA5 Vakbekwaam Persoon.

KMO-portefeuille

Bureau 9000 is door de Vlaamse overheid gecertificeerd als dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dat betekent dat je bedrijf tot 30% van de opleidingskost kan terugkrijgen. Het registratienummer van Bureau 9000 is DV.O 220019.

Heb je vragen? Contacteer ons gerust: telefonisch of via onze contactpagina.

In-company Refresh BA5 opleiding

Prijs excl. btw

1 lesdag Refresh BA5 bij jou in het bedrijf, toegepast op de dagelijkse praktijkwerking in jullie firma.

Lesgever: € 1250.48/opleiding
+ syllabus: € 36.17/deelnemer
+ examen: € 18.09/deelnemer

Max. 12 deelnemers/sessie

⚡Alleen voor deelnemers die al eerder de BA5-opleiding bij ons volgden.
Niet zeker? Contacteer ons.

Open opleiding BA5 Refresh - opleidingsduur 7 uur

Prijs excl. BTW

Regio Gent: Hotel Van der Valk – Nazareth (E17 Gent -> Kortrijk)

€ 334.95 per deelnemer (excl. BTW – incl. lunch, dranken & syllabus)

Basis formule: 1 volle lesdag

Voor deze open opleiding is er nog geen datum voorzien. Bij interesse in de opleiding kan u zich inschrijven, daarna wordt u op een wachtlijst geplaatst en contacteren we u als er 5 inschrijvingen zijn om dan de datum vast te leggen.

Beschikbare data

Dit mag je verwachten op je Refresh Opleiding BA5

 • Basisbegrippen elektriciteit
 • Wetgeving, bekwaamheden en verantwoordelijkheden
 • Belangrijkste risico’s: schokstroom en vlamboog
 • Bescherming tegen (on)rechtstreekse aanraking in de verschillende netten
 • Schakel- en beveiligingsapparatuur
 • Veilig werken met elektrische installaties
 • Last Minute Risk Analysis (LMRA), Lock-Out Tag-Out (LOTO)
 • Veilig in en uit dienst nemen
 • Hoogspanning
 • Praktische tips en cases

Interesse in de Opleiding BA5 refresh? Schrijf je in:

Bekijk onze andere opleidingen

Back To Top