Skip to content

Zijn zonnepanelen vandaag nog rendabel?

Ja! Zullen heel wat leveranciers van PV-panelen je meteen vertellen. En het is ook heel goed mogelijk dat ze gelijk hebben.

Maar om het echt zeker te weten voor jouw bedrijfssituatie, is het nodig om de kost versus de terugbetaaltijd versus de opbrengst effectief uit te rekenen.

  • Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om je eigen elektriciteitsverbruik te dekken?
  • Rendeert het nog om op mijn dak zonnepanelen te plaatsen?
  • Mijn zonnepanelen zijn al 10 jaar, rendeert het om uit te breiden met nieuwe panelen, of moet ik de bestaande panelen vervroegd vervangen?
  • Een naburig gebouw, schoorsteen of boom werpt een schaduw op mijn dak. Wat is de beste manier om dit rendementsverlies van mijn zonnepanelen op te vangen?
  • Als bouwheer van een project met nieuwe technologieën vind ik het moeilijk om de voorstellen van mijn architect of installateur kritisch te beoordelen. Wie kan mij helpen met helder inzicht?

Onafhankelijk advies gegarandeerd

Je vindt overal tegenstrijdige informatie. Of nét niet de info die bij jouw situatie past. Leveranciers en installateurs hebben – naast info verstrekken – nog andere belangen, zoals verkopen. 😉 Daarom maken ze het terugverdienplaatje soms wat rooskleuriger dan het in werkelijkheid is.

Bij Bureau 9000 heb je de garantie dat wij volledig onafhankelijk, los van installateurs of fabrikanten een evaluatie uitvoeren en een advies formuleren. Onze experten scholen zich voortdurend bij en beschikken over gedegen terreinervaring. Bij ons kan je dus rekenen op realistisch advies en gedetailleerd doorgerekende terugverdientijden. Wij berekenen een PV-installatie afgestemd op jouw specifiek energieverbruik.

Haalbaarheid: technisch en economisch

De experts van Bureau 9000 buigen zich over jouw vraag en evalueren de technische en economische haalbaarheid van je concept van hernieuwbare energie, energiezuinige technieken of elektrische installaties. We houden rekening met de totale kost over de levensduur van je investering.

We zetten onze tanden met plezier in jouw energievraagstuk: hoe complexer, hoe toffer wij dat vinden.

Back To Top