Vocht, warmte, koude, ongedierte, corrosieve chemicaliën, …
Het zijn allemaal factoren en elementen van buitenaf die de veilige werking van elektrische installaties kunnen aantasten en zo de kans op ongevallen verhogen. Bij de keuze en het gebruik van elektrisch materiaal moet dus altijd rekening gehouden worden met deze aanwezige uitwendige invloedsfactoren.
Beschik je over niet-huishoudelijke, elektrische installaties? Dan moet je een plan hebben liggen dat per ruimte of zone alle uitwendige invloeden inventariseert. Art. 19 van het Algemeen Reglement Elektrische Installaties (AREI – meer info over het AREI vind je hier) beschrijft welke methode je daarbij precies volgt.
Het opgemaakte plan vormt het document uitwendige invloeden en moet worden goedgekeurd door een keuringsorganisme.
Een document uitwendige invloeden opstellen? Dat neemt Bureau 9000 met kennis van zaken van je over. Onze expert zorgt ervoor dat je een volledige inventaris hebt liggen die netjes door de keuring geraakt.
Bureau 9000 stelt jouw document uitwendige invloeden op
Wat kan je verwachten?
- Rondgang door alle ruimtes en locaties van je bedrijf
- Een tabel per lokaal met de relevante uitwendige invloedsfactoren
- Resultaat: een document met de uitwendige invloedsfactoren in je onderneming, klaar om ondertekend te worden door jou als ondernemer en de externe dienst voor technische controle.