Skip to content

Waarom is een goed werkende noodverlichting zo belangrijk? 

Heel simpel gezegd, maar wel helemaal waar: goed werkende noodverlichting kan levens redden.

Als je gebouw op het moment van brand of een stroomstoring een correct ontworpen en goed werkende noodverlichtingsinstallatie heeft, is de noodverlichting hét middel om medewerkers, klanten en bezoekers veilig en via de kortste weg naar buiten te leiden. Je evacueert zo je werkplaats of gebouw op de vlotst mogelijke manier, met het minst risico op gewonden. Dankzij de noodverlichting kunnen medewerkers ook de brandblusapparaten terugvinden en ze voorkomen paniek bij de aanwezige medewerkers. 

Niet alleen bij brand

Plotseling kan, ook zonder een brand, de stroom uitvallen door een elektrische storing. Een goede noodverlichting zorgt er dan voor dat het niet plots aardedonker is. Iedereen kan zich blijven oriënteren, kan activiteiten veilig afronden en zich op een veilige manier naar buiten begeven.

Werkplaatsen met verhoogde risico’s

Ook voor werkplekken waar sprake is van verhoogde risico’s, bv. op werkplaatsen waar men werkt aan elektrische borden, ruimtes met draaiende delen, zuurbaden, hete of brandbare materialen, geeft de noodverlichting voldoende licht om deze processen gecontroleerd te kunnen afsluiten en om veilig de weg naar buiten te vinden. 

Waarom is een risicoanalyse noodverlichting nodig?  

Bij een risicoanalyse noodverlichting gaan we na of de bestaande noodverlichting in je bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten en of alle wettelijk bepaalde documenten aanwezig zijn. 

Er zijn tal van vereisten op vlak van plaatsing, werking en verlichtingssterkte. Onze expert toetst ze allemaal af en tekent tekorten of risico’s op in een rapport dat je ontvangt. Dit rapport bevat de lacunes, maar ook wat je er concreet aan kan doen.

Heb je alle actiepunten aangepakt? Dan kan je ervan op aan dat je bedrijf een veilige plaats is voor elke bezoeker, klant en medewerker.

Back To Top