Skip to content

Terug naar alle nieuwsberichten

Bij Bureau 9000 stellen we elke stap van elk proces in vraag: kan het duurzamer of klimaatvriendelijker? Zo kijken we ook kritisch naar onze transportmiddelen. Hoe maken we ons bedrijfstransport zo klimaatneutraal mogelijk? We geven alvast drie bevindingen mee, maar vragen ook om input en inspiratie. Want hoe doen andere bedrijven het? Let’s talk!

Tip 1 – Onderzoek het openbaar vervoer

Onze Energy Expert Servaas neemt waar mogelijk de trein naar onze klanten. Onze Energy Expert Servaas neemt waar mogelijk de trein naar onze klanten.

De tijd dat je alle mensen een groot plezier deed met een bedrijfswagen, ligt al even achter ons. Medewerkers willen vooral zelf een manier van transport kiezen die voor hen het meest praktisch en snel is … en dat is niet per se een wagen.

Veel mensen kiezen vandaag voor een combinatie van (elektrische) fiets of step en openbaar vervoer. Ook deelwagensystemen zitten overal in de lift. De wagen als gebruiksvoorwerp, eerder dan als statussymbool.

Servaas, medewerker bij Bureau 9000 kiest waar mogelijk voor het openbaar vervoer om zich naar klanten te verplaatsen. Dit is wel wat tijdsrovender en zeker ook niet goedkoop, maar via de app Olympus Mobility houden we alvast de administratie en facturatie zo efficiënt mogelijk. Waar we op de particuliere markt zien dat mensen bewust voor een iets duurdere oplossing kiezen omdat ze duurzaam is, is dat in de B2B-sector nog niet echt in zwang. Toch vinden wij het belangrijk om deze duurzame vorm van transport te blijven gebruiken.

 

 

 

Tip 2 – Een elektrisch wagenpark op groene stroom

Heel wat verplaatsingen moeten met de wagen gebeuren omdat het openbaar vervoer niet zover reikt of niet snel genoeg is. We voorzien daarvoor elektrische wagens en laden die op met groene stroom van Ecopower. Deze elektriciteitsleverancier produceert zelf 100 % duurzame wind- en zonne-energie en voorziet trouwens niet alleen de wagens, maar het hele Bureau 9000-kantoor van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

Tip 3 – Hanteer het STOP principe, ook als bedrijf

We streven ernaar om voor elke verplaatsing het transportmiddel te kiezen volgens het STOP-principe. Allereerst: stoppen met automatisch naar de wagen te grijpen. En vervolgens eerst checken of we kunnen stappen, trappen (fiets), het openbaar vervoer gebruiken en als laatste privévervoer, zoals een eigen of bedrijfswagen.

https://bureau9000.be/wp-content/uploads/2022/02/IMG_4063-1024×768.jpg

VRAAG – Hoe staan andere bedrijven tegenover hun transportwijze, nu de klimaatdoelstellingen van Europa heel ambitieus zijn en ook de bedrijfswereld meewerkt om ze te behalen?

Onze warme oproep tot inspiratie:

  • Hoe pakken jullie dit aan als bedrijf?
  • Wat zijn jullie best practices?
  • Zijn B2B-klanten bereid de meerkost van duurder transport neer te tellen?

Laat het ons weten!

Stuur ons een e-mail

Meer weten over duurzame energietransitie?

Kom gerust langs met je bedrijfsvraagstukken rond de Europese Green Deal.

Maak een afspraak

Back To Top