Skip to content

Terug naar alle nieuwsberichten

Je hoorde vast al van het AREI 2020, maar hoe zit dat nu?

Tot voor kort werkten we met een AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) dat dateert uit 1981. Dat de wereld – en dan meer bepaald de situatie van de elektrische installaties – sindsdien behoorlijk veranderd is, is een open deur intrappen. Bovendien kwam er intussen Europese reglementering bij die moeilijk te rijmen was met de structuur en indeling van het AREI.

Gevolg? Steeds meer onduidelijkheden en situaties waar het AREI onvoldoende antwoord op kon bieden – ondanks de bepalingen die er door de jaren heen aan waren toegevoegd.

De vraag om herziening was hoog, en vandaag ligt er een duidelijk antwoord op tafel: het nieuwe AREI 2020!

Hooray, een nieuw AREI

Een nieuwe reglementering brengt altijd deining met zich mee. Verandering is steeds even wennen en zoeken. Maar neem het van ons aan: dankzij het nieuwe AREI blijven we niet langer op onze honger zitten in bepaalde situaties.

De reglementering is nu duidelijker, vollediger en conform de Europese regelgeving. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

AREI 2020: wat verandert er precies?

En belangrijker nog: wat betekent dat voor jou?

Alvast goed om te weten: de reglementering rond laagspanning, hoogspanning en transmissie staat voortaan in drie aparte boeken, en niet langer samen in één boek. Verder moeten elektrische installaties sinds 1 juni 2020 afgetoetst worden aan het AREI 2020. Heb je dit nog niet gedaan? Geen paniek.

Bij Bureau 9000 doken we stevig in de nieuwe reglementering. Het resultaat?

  • een opleiding: alles over AREI 2020 in één dag
  • een handige whitepaper: de belangrijkste veranderingen in een notendop

Opleiding volgen of whitepaper downloaden?

Kom alles te weten over de opleiding AREI 2020 en download alvast jouw exemplaar van het whitepaper.

Info, inschrijven & download whitepaper

Back To Top